alk. 290,00 € /hlö

Joulumatkoja

Vietä valmis joulu maailmalla! Matkavaihtoehtoja löytyy niin lähelle kuin kauas. Kysy lisää ja varaa oma joulumatkasi toimistoltamme, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi


Joulumatka Pekingiin 20.-27.12.2017

Kiinassa kaikki on suurta, ja kaikki on toisin. Vuosituhantinen historia, Kiinan keisarien perintö ja eri dynastioiden värikkäät vaiheet ovat muovanneet tätä suurta maata, jossa menneisyys kietoutuu nykyhetkeen ja uuden vuosituhannen elämään. Peking on portti kiehtovaan maahan, jossa melkein kaikki on ”maailman suurinta”. Keisarien valtakunnassa koet ja näet hämmästyttävän Kiinan muurin – yhden maailman seitsemästä ihmeestä, Kielletyn kaupungin Lohikäärmevaltaistuimineen, Tian’an Menin eli Taivaallisen rauhan aukion. Ihmettelet loputonta ihmisvilinää kaduilla, katselet polkupyöräriksoja, haistelet katukeittiöiden tuoksuja, herkuttelet Pekingin Ankalla, maistelet aitoa kiinalaista teetä. Ostosmahdollisuudet ovat rajattomat, merkkiliikkeistä tavarataloihin, joista löytyy aivan kaikkea mahdollista. Pekingissä voit viettää erilaisen joulun, tutustua Pekingin nähtävyyksiin, katsella pekingiläisten tapaa viettää joulua – joka ei ole perinteinen kiinalainen juhla laisinkaan!

Matkaohjelma

Keskiviikko 20.12.
Lähtö Helsingistä Finnairin reittilennolla kohti Pekingiä.

Torstai 21.12.
Saapuminen aamulla Pekingiin, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Bussikuljetus kaupunkiin ja majoittuminen ydinkeskustassa sijaitsevaan Sunworld-hotelliin. Kävelykierros hotellin läheisyydessä, Wangfujing-ostoskadulla ja Taivaallisen rauhan aukiolla, tervetulolounas.

Perjantai 22.12.
Aamiainen hotellissa. Vierailu 1600-luvun lopulta peräisin olevassa Lama-temppelissä, joka on tärkeimpiä lamalaisia (tiibetinbuddhalaisia) pyhäkköjä Tiibetin ulkopuolella. Siellä on maailman suurin yhdestä puukappaleesta veistetty Buddha. Päivän aikana lounas.

Lauantai 23.12.
Aamiainen hotellissa. Retki suurkaupungin ulkopuolelle, vuoristoisessa maastossa sijaitsevalle Kiinan muurille. Siellä avautuu uskomattomat näkymät tälle Ming-dynastian aikaan rakennetulle muurille, joka kiemurtelee rinteillä aina tuhansien kilometrien päähän kaukaisuuteen. Tätä yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä kutsuttua mahtavaa rakennelmaa pääsee ihailemaan kävelemällä muurin päällä. Retkellä vieraillaan myös Ming-haudoilla eli Ming-dynastian keisarien hautalaaksossa, sekä käydään myös cloisonne- eli soluemalitehtaalla ja helmikeskuksessa. Päivän aikana lounas.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Pekingissä, ihailla tätä upeaa kaupunkia ja tehdä tuliaisostoksia, rauhoittua jouluaaton viettoon. Illalla yhteinen jouluaaton illallinen hotellissa.

Maanantai 25.12.
Aamiainen hotellissa. Vierailu hämmästyttävässä Kielletyssä kaupungissa, jo 1400-luvulla rakennetussa Kiinan keisaridynastioiden suljetussa maailmassa, retken yhteydessä lounas.

Tiistai 26.12.
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Pekingissä. Illalla Pekingin Ankka -illallinen.

Keskiviikko 27.12.
Varhainen aamiainen, jonka jälkeen bussikuljetus lentoasemalle, ja Finnairin reittilento kohti Helsinkiä.

Matka-ajankohta ja hinta: 20.-27.12.2017 (ke-ke) 1295 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 165 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•Finnairin reittilennot Helsinki-Peking-Helsinki veroineen
•lentokenttäkuljetukset Pekingissä
•majoitus Sunworld-hotellissa ydinkeskustassa jaetussa kahden hengen huoneessa
•kävelykierros Wangfujing-kävelykadulla ja Taivaallisen rauhan aukiolla
•vierailu Kielletyssä kaupungissa
•retki maaseudulle, Kiinan muurille ja Ming-dynastian hautalaaksoon, retkellä vierailu myös helmikeskuksessa ja cloisonné-tehtaalla
•vierailu Lama-temppelissä
•puolihoito: hotelliaamiaiset, 4 lounasta, 2 illallista
•suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä
•viisuminhankinta

Joulumatka Budapestiin, Bratislavaan ja Wieniin 21.-26.12.2017

Koe monarkian helmet joululoistossa upealla jouluisella kiertomatkalla! Tunnelmallista joulua vietetään Tonavan varren kolmessa kaupungissa: viehättävässä Budapestissa, pittoreskissa Bratislavassa ja matkan päätteeksi aristokraattisessa Wienissä.

Matkaohjelma

Torstai 21.12.
Lento Helsingistä Finnairin reittilennolla Budapestiin, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Lähtö suoraan Budapestin kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana nähdään tämän Tonavan helmen tunnetuimpia nähtävyyksiä ja alueita, mm. Sankarten aukio, kaupunginpuisto, Andrássy-bulevardi, ooppera, parlamenttitalo ja Budan puolella linnan alue. Kierros päättyy "ruokakammariin", suureen kauppahalliin, joka on valittu yhdeksi maailman parhaimmista. Nautitaan maistiaiset paikallista glögiä ja nähdään, kuinka paikalliset valmistautuvat joulun viettoon. Kauppahallia vastapäätä sijaitsevassa Mesterek Pince -retroravintolassa yhteinen lounas, jonka jälkeen vielä kierros kauppahallissa. Majoittuminen Váci utca -kävelykadun varrella sijaitsevaan Mercure Budapest City Center**** -hotelliin, josta Budapestin kuuluisa joulutori on vain kivenheiton päässä. Ilta vapaata aikaa.

Perjantai 22.12.
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä opastettu kävelykierros joulutorille, kuullaan hyviä vinkkejä ostoksista, ravintoloista ja paikallisista tuotteista. Kävelykierroksella tulee tutuksi sekä hotellin ympäristö että Tonavan ranta-alue. Kierros päättyy upeaan Gerbaud-kahvilaan, jossa iltapäiväkahvit ja leivonnainen. Vapaata aikaa, ja illalla kävellään yhdessä jouluvalojen tuikkeessa tunnelmalliseen ja kauniiseen Kárpátia-ravintolaan, jossa nautitaan illallinen elävän mustalaismusiikin säestyksellä. Illallisen jälkeen kävely takaisin hotelliin (kävelymatka n. 5 min).

Lauantai 23.12.
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaata aikaa. Aatonaaton viinilounas syödään BorLaBor-ravintolassa. Illalla kävellään lyhyen kävelymatkan päässä olevaan laivarantaan, josta lähdetään tunnin kestävälle Tonavan iltaristeilylle. Legend-laiva kulkee Margit-saaren ympäri ja kääntyy etelään keskustan alueelle. Laivalta näkyy upeasti Budapestin valaistu keskusta: Budan linnan alue, upeat sillat ja Pestin kaunis ranta-alue. Laivalla juomatarjoilu (kaksi juomaa/hlö). Risteilyn jälkeen kävely takaisin hotellille.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Slovakiaa ja sen pääkaupunkia Bratislavaa, ajomatka noin 2,5 tuntia. Matkan varrella pysähdytään rajan tuntumassa, Györin kaupungin vanhassa keskustassa, jossa kävelykierros ja aikaa omakustanteiseen kahvitaukoon. Matkaa jatketaan Bratislavaan, jossa majoitutaan vanhan kaupungin pikkukadun varrella sijaitsevaan Arcadia***** -hotelliin. Bussi ei pääse aivan hotellin eteen. Iltapäivällä kävelykierros joulun viettoon rauhoittuvassa vanhassa kaupungissa. Jouluaattoillallinen hotellin tunnelmallisessa holviravintolassa. Keskustan kirkossa on mahdollista osallistua keskiyön messuun.

Maanantai 25.12.
Aamiainen hotellissa. Matkaa jatketaan keisarilliseen Wieniin, jonne noin tunnin ajomatka. Jouluasuisessa Wienissä tehdään kiertoajelu, jonka aikana nähdään kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä: Hundertwasserhaus, Praterin alue, kehäkadun varren upeat rakennukset: valtionooppera, parlamentti, raatihuone, yliopisto, Hofurgin talvipalatsi, Belvederen barokkilinna, Kaarlen barokkikirkko jne. Liikutaan myös hedelmä- ja vihannestorin alueella sekä Karlsplatz-aukiolla, jolla sijaitsee uuden vuoden konserteista tuttu Musikvereinin konserttitalo. Nähdään myös useita puistoja ja vanhoja wieniläiskahviloita ja saadaan hyvä yleiskuva kaupungista. Lounas keskustan Augustinerkeller-ravintolassa, jonka jälkeen majoittuminen Mercure Wien City**** -hotelliin. Illalla kirkkokonsertti, jonka ohjelmassa mm. Mozartia, Vivaldia ja Straussia. Kirkkoon mennään kävellen.

Tiistai 26.12.
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus, matkatavarat jätetään hotellille säilöön. Oppaan johdolla lähdetään kävellen vanhaan kaupunkiin ja Hofburgiin. Matkan varrella nähdään mm. Stephansdomin tuomiokirkko ja kuuluisa Kärtner Strasse -kävelykatu. Vanhan Wienin sydämessä sijaitseva Hofburg oli Habsburgien talvipalatsi, ja sen saleissa pyörähteli myös Napoleonin sotien jälkeinen Wienin tanssiva kongressi 1814-15. Valtaapitävät eivät ole vieläkään Hofburgia hylänneet, sillä nykyään siellä pitää majaa mm. Itävallan presidentti. Hofburgissa tutustutaan keisarinna Sissin ja Franz Joosefin keisarillisiin huoneistoihin. Kierroksen jälkeen lounas vanhassa kaupungissa, historiallisessa, 1400-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa sijaitsevassa Griechenbeisi-ravintolassa, joka on yksi kaupungin vanhimpia. Ravintola on tunnettu mm. kuuluisasta balladista "Oh du lieber Augustin". Lounaan jälkeen haetaan hotellista matkatavarat ja lähdetään bussilla Wienin lentokentälle, josta Finnairin reittilento Helsinkiin.

Matka-ajankohta ja hinta 21.-26.12.2017 (to-ti) 1195 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 230 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•Finnairin reittilennot Helsinki-Budapest-Wien-Helsinki turistiluokassa veroineen
•matkatavarat 1 x 23 kg ruumaan
•lentokenttäkuljetukset sekä muut matkaohjelman mukaiset kuljetukset
•majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa mainituissa hotelleissa
•kaupunkikiertoajelut Budapestissa ja Wienissä, vanhan kaupungin kävelykierrokset Györissä, Bratislavassa ja Wienissä, kävelykierros joulutoreille Budapestissa
•Tonavan iltaristeily Budapestissa
•joulupäivän kirkkokonsertti Wienissä
•tutustuminen Hofburgin keisarillisiin asuintiloihin Wienissä
•hotelliaamiaiset sekä muut matkaohjelman mukaiset ruokailut: 4 lounasta, 2 illallista, glöginmaistelu sekä kahvit ja leivonnainen Budapestissa, 2 juomaa Tonavan iltaristeilyllä
•suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä

Joulumatka Budapestiin 22.-26.12.2017

Vietä tunnelmallinen joulu Budapestissa, "Tonavan kuningattaressa", jossa joulun aikaan voi aistia ilmassa leijuvan forralt borin, paikallisen glögin, hunajan ja paahdettujen kastanjoiden tuoksun. Matkalla vieraillaan mm. Szentendren kaupungissa, jota myös taiteilijoiden kaupungiksi kutsutaan, nautitaan Euroopan upeimpiin kuuluvan joulutorin antimista, maukkaista unkarilaisista ruuista ja hyvistä viineistä sekä käydään Tonavan illallisristeilyllä ja ihaillaan samalla upeasti valaistua kaupunkia. Hotellin kylpylä uima-altaineen ja erilaisine hoitoineen puolestaan tarjoaa mielen ja kehon hoitoa.

Matkaohjelma

Perjantai 22.12.
Lento Helsingistä Finnairin reittilennolla Budapestiin, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Lähtö suoraan kaupunkikierrokselle, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa. Täältä kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. Kiertoajelun aikana kevyt lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin ja vapaa-aikaa. Buffet-illallinen hotellissa.

Lauantai 23.12.
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kävelyretki osin julkisilla kulkuvälineillä Budapestin upeille Joulumarkkinoille Vörösmarty-aukiolle ja Basilikalle (jokaiselle annetaan 24 tunnin lippu julkisiin ajoneuvoihin). Kävelyretken lomassa nautitaan kuumaa viiniä tai teetä valinnan mukaan. Puolenpäivän tienoilla vapaa-aikaa kevyeen lounaaseen basilikan aukiolla, jossa joulumarkkinat pursuavat erilaisia street food -herkkuja. Lounaan jälkeen opas vie hotellille tai palata voi myös omaan tahtiin. Buffet-illallinen hotellissa.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen hotellissa ja lähtö Szentendren tunnelmalliseen ja pittoreskiin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee noin 20 km päässä Budapestista. Tässä välimerellistä tunnelmaa henkivässä taiteilijakaupungissa on helppo irrottautua suurkaupungin hälinästä. Kaupunkikierroksen jälkeen on vielä aikaa tehdä pieni kävely tai poiketa johonkin Szentendren monista pienistä taidegallerioista tai kahviloista. Kansallisessa viinimuseossa nautitaan kevyestä lounaasta ja viininmaistajaisista. Adventin uudet viinit ovat maisteluvuorossa. Ohjelman jälkeen kuljetus takaisin hotellille. Jouluaaton buffet-illallinen viineineen nautitaan perinteikkään Grand-hotellin ruokasalin juhlavissa puitteissa salonkiorkesterin säestyksellä (sijaitsee aivan oman hotellin vieressä.)

Maanantai 25.12.
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa nauttia kylpylän rentouttavista palveluista tai kävellä Margit-saaren viehättävässä ympäristössä tai jouluisessa Budapestissa. Illansuussa lähdetään illallisristeilylle. Laiva lähtee hotellin edustalta laiturista. Illlallisristeily viineineen kestää kaksi tuntia. "Tonavan kuningatar" - Budapestin kaupunkimaisema on lisätty UNESCOn kulttuuriperintölistalle. Majesteettinen Tonava virtaa kaupungin keskustan halki ja tarjoaa kauniit näkymät Budapestin molemmille puolille. Risteilyn aikana on mahdollisuus nauttia upeasti valastusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista.

Tiistai 26.12.
Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle, josta Finnairin reittilento Helsinkiin.

Matka-ajankohta ja hinta 22.-26.12.2017 pe-ti 965 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 180 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•Finnairin reittilennot Helsinki-Budapest-Helsinki turistiluokassa veroineen
•matkatavarat 1 x 23 kg ruumaan
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut ja tutustumiskäynnit suomenkielisen oppaan johdolla
•majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kylpylähotellissa
•hotelliaamiaiset sekä 2 lounasta ja 4 illallista
•viininmaistajaiset

Joulumatka Prahaan 22.-26.12.2017

Joulunvietto Euroopan sydämessä, vanhassa Böömissä, on täynnä vanhoja perinteitä, kauniita maisemia ja lämmintä joulutunnelmaa – niin kauniissa, jouluisessa Prahassa kuin mielenkiintoisessa Kutna Horassa. Tsekin tasavallan sekä historiallisen Böömin pääkaupunki Praha on kultainen kaupunki Euroopan sydämessä. Prahassa elät historian kirjan kiehtovilla lehdillä ja seikkailet eri vuosisadoilla, koet tunnelmia vaiheikkailta ajoilta ja suurista myllerryksistä, nautit jännittävistä tarinoista ja hämmästelet monia kohtaloita. Ainutlaatuisen kaunis kaupunki on rakennettu seitsemälle kukkulalle, ja Vltava-joki eli Moldau virtaa ylväänä sen halki. Prahassa on paljon vanhaa ja arvokasta: sen sydän on tietysti kiehtova, ”ikivanha” vanha kaupunki, ja uudempienkin osien ikää lasketaan jo sadoissa vuosissa. Praha on kirkkojen, linnojen ja palatsien kaupunki, se on myös gotiikan, renessanssin, barokin ja jugendin kaupunki, joka on kulkenut pitkän tien kulta-ajaltaan keskiajalta 1900-luvun kuohuviin vuosikymmeniin ja itsenäisyyden aikaan. Prahan nähtävyyksien lista on loputon. Vanha kaupunki on yhtä suurta nähtävyyttä: kuin oma historiallinen maailmansa, joka jälleenrakennettiin Toisen maailmansodan tuhojen jälkeen. Vanhan kaupungin aukiota kehystävät lukemattomat historialliset rakennukset, joista komein on raatihuone hämmästyttävine kelloineen. Ja raatihuoneen tornin näköalatasanteelta avautuu upea näkymä: Praha, tämä mahtava kaupunki!

Matkaohjelma

Perjantai 22.12.
Lento Helsingistä Finnairin reittilennolla Prahaan, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Kuljetus lentokentältä kaupunkiin, jossa Prahan kaupunkikierros. Kierroksella nähdään tätä upeaa kaupunkia vähän laajemminkin ja kuullaan sekä sen värikkäästä menneisyydestä että nykypäivästä. Prahan mahtavan linnan alueeseen tutustutaan kävelykierroksella, joka alkaa kuuluisan Strahovin luostarin pihalta. Tämä edelleenkin toiminnassa oleva premonstratenssiluostari perustettiin jo 1100-luvulla. Linnakukkulan näköalapaikalta avautuu upea näkymä yli Prahan kauniin keskustan ja Vltava-joen laakson. Matkan varrella ohitetaan Prahan kauneimmat palatsit mm. Cernínin palatsin, Loretan ja Schwarzenbergien palatsit sekä mahtava Pyhän Vituksen katedraali. Tervetulolounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata aikaa.

Lauantai 23.12.
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vapaata aikaa kaupungilla kiertelyyn, ostoksiin... Iltapäivällä klassisen musiikin konsertti vanhassa kaupungissa. Ilta vapaata aikaa.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kävelyretki tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa. Kierros alkaa 1300-luvulla perustetusta Uudesta kaupungista. Václavin aukio on kuuluisa monista värikkäistä tapahtumista, joiden näyttämönä se on eri aikakausina ollut. Sinne ovat vyöryneet aikoinaan venäläisten tankit ja Kansallismuseon vierellä nuori opiskelija sytytti itsensä tuleen... Matkalla tutustutaan upeaan Kunnantaloon ja jatketaan Unescon suojelemalla alueella vanhankaupungin aukiolle. Siellä sijaitsee Prahan kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja pienine symbolisoivine nukkeineen, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko ja muut komeat rakennukset. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja eri arkkitehtuurityyleihin. Kävely jatkuu Vltava-joen rannalle ja kuuluisalle Kaarlen sillalle. Kierroksen aikana jouluglögit vanhan kaupungin aukiolla. Illalla yhteinen jouluaaton illallinen vanhassa kaupungissa, jonne mennään hotellilta kävellen.

Maanantai 25.12.
Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa lounasristeily Moldau-joella, jonka aikana nähdään Prahan kauniita maisemia uudesta näkökulmasta. Lounas laivalla noutopöydästä. Loppupäivä vapaata aikaa.

Tiistai 26.12.
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja lähtö kokopäiväretkelle kohti Kutna Horaa. Kutna Hora (saks. Kuttenberg) on kuulunut vuodesta 1995 Unescon maailmanperintöluetteloon. Kutna Hora tunnetaan gotiikkaa edustavasta viisilaivaisesta Pyhän Barbaran katedraalista ja Neitsyt Marian katedraalista Sedlecissä. Kutna Hora perustettiin hopeakaivoksen ympärille ja alueella on ollut kaivoksia 1200-luvulta lähtien. Kaupunki kehittyi nopeasti, ja vuonna 1419 hussilaissotien alussa siitä tuli Böömin toiseksi merkittävin kaupunki Prahan jälkeen. Kaupunki oli myös useiden Böömin kuninkaiden suosikkiasuinpaikka. Kaupungissa on myös erikoinen luukirkko, jonka koristelu on tehty erilaisista ihmisluista. Kirkon restauroi vuosina 1703-1710 barokkityyliseksi kuuluisa italialainen arkkitehti Giovanni Santini. Päivän aikana lounas. Retken päätteeksi ajetaan suoraan Prahan lentokentälle, josta Finnairin reittilento Helsinkiin.

Matka-ajankohta ja hinta 22.-26.12.2017 (pe-ti) 850 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 150 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•Finnairin reittilennot Helsinki-Praha-Helsinki veroineen
•lentokenttäkuljetukset Prahassa
•majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Prahan keskustassa
•hotelliaamiaiset, 3 lounasta, jouluaaton illallinen
•jouluglögit vanhassa kaupungissa
•konsertti vanhassa kaupungissa
•matkaohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit: Prahan kaupunkikierros sekä bussilla että kävellen, kävelykierros vanhassa kaupungissa, lounasristeily Moldau-joella, retki Kutna Horaan
•suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä

Joulumatka Andalusiaan 23.12.2017-1.1.2018

Ihana Andalusia on tyypillisintä Espanjaa! Andalusia on värikkäiden elämysten cocktail, josta tekee täydellisen elämyksen lempeä ilmasto, maukas ruoka, hyvät viinit, uskomattomat nähtävyydet ja monipuolinen, vanha kulttuuri. Aurinkorannikon Torremolinos upeine rantoineen ja rantakatuineen on viihtyisä lomakohde, jossa vietät espanjalaisten makujen ja Andalusian nähtävyyksien siivittämänä joulun ja uuden vuoden!

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Finnairin reittilento aamulla Helsingistä Malagaan. Lentokentällä vastassa suomenkielinen opas, jonka johdolla bussikuljetus huoneistohotelli Bajondilloon Torremolinokseen, jossa majoittuminen, tervetulolounas ja hotellin tervetuloinfo. Loppupäivä vapaata aikaa, tutustua hotelliin ja Torremolinoksen viehättävään rantakatuun.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen. Jouluaaton lounas hotellissa klo 12.30, jonka jälkeen rauhoitutaan joulun viettoon.

Maanantai 25.12.
Aamiainen. Vapaata aikaa Torremolinoksessa, kulkea rantabulevardilla, tutustua kaupunkiin ja sen rauhalliseen joulutunnelmaan omatoimisesti.

Tiistai 26.12.
Aamiainen. Retki Estepan kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Malagasta, ja on kuuluisa jouluherkuistaan. Retkellä vieraillaan tehtaassa, jossa valmistetaan Espanjan tyypillisimpiä joululeivonnaisia, mantecadoksia. Mantecadokset kuuluvat ehdottomasti espanjalaiseen jouluun! Tehtaassa sijaitsee myös Mantecado-museo. Maistellaan näitä kuuluisia herkkuja, suklaata yms. joulumakeisia, jonka jälkeen vieraillaan vielä likööri-bodegassa ("kellarissa"), jossa maistellaan herkullista likööriä. Paluu hotellille, ilta vapaata aikaa.

Keskiviikko 27.12.
Aamiainen. Vapaata aikaa omatoimiseen tutustumiseen, tuliaisostoksiin jne.

Torstai 28.12.
Aamiainen. Iltapäivällä puolenpäivän retki Malagaan. Malaga on koko Aurinkorannikon keskus, josta on hyvät kulkuyhteydet myös muihin Andalusian kohteisiin. Pablo Picasson syntymäkaupunki on monipuolinen kohde, sillä se tarjoaa pitkän historiansa ajalta paljon nähtävyyksiä, kulttuuria ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Tänne on helppo tulla myös omatoimisesti paikallisjunalla. Retkellä tehdään kaupunkikierros bussilla, kävellään oppaan johdolla keskustassa ja vieraillaan Malagan vaikuttavassa katedraalissa eli Tuomiokirkossa, joka rakennettiin 1500-1700 -luvuilla. Katedraali ei ole vieläkään sisältä täysin valmis, mutta silti sitä pidetään yhtenä upeimmista koko Andalusiassa. Halukkaat voivat myös käydä Malagan joulutorilla ennen yhteistä tapas-lounasta sisältäen lasin viiniä. Ja illan hämärtyessä nähdään kaupungin upeat jouluvalot!

Perjantai 29.12.
Aamiainen. Viininmaistajaiset hotellissa viiniasiantuntijan johdolla. Maistellaan 5 erilaista, espanjalaista viiniä ja kerrotaan viinin valmistuksesta, tyyleistä ja käyttötarkoituksista.

Lauantai 30.12.
Aamiainen. Yhteinen tapas-illallinen viineineen hotellin La Braseria -ravintolassa klo 19.00.

Sunnuntai 31.12.
Aamiainen. Uutta vuotta vastaanotetaan hotellissa, jossa järjestetään uuden vuoden juhla tansseineen! Halukkaat voivat ostaa uuden vuoden illallisen ravintolasta tai kahvilasta omien mieltymystensä mukaan.

Maanantai 1.1.
Aamiainen. Bussikuljetus heti aamusta lentokentälle, ja Finnairin reittilento Helsinkiin.

Matka-ajankohta ja hinta 23.12.2017-1.1.2018 (la-ma, 9 vrk) 
1145 €/hlö yksiö kahdelle 

1290 €/hlö kaksio kahdelle

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: yksiö yhdelle 145 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•Finnairin reittilennot Helsinki-Malaga-Helsinki turistiluokassa veroineen
•matkatavarat 1 x 23 kg ruumaan
•lentokenttäkuljetukset kohteessa
•majoitus huoneistohotelli Bajondillossa (Torremolinos) valitussa huonetyypissä
•hotellin buffetaamiaiset
•tervetulolounas, jouluaaton lounas ja tapas-illallinen 30.12. viineineen hotellissa
•retkiohjelma: Malagan retki, jonka aikana tapas-lounas ja viinilasillinen, Estepan retki sis. suklaan- ja liköörinmaistajaiset, viininmaistajaiset hotellissa
•suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä  

Joulumatka Riikaan 22.-26.12.2017

Latvian pääkaupunki Riika on 1200-luvulta peräisin oleva vanha hansakaupunki. Se on mukava sekoitus baltialaista ja keskieurooppalaista, hansa-ajan tunnelmaa, jota maustaa melkeinpä kaikkien eurooppalaisten kansojen vaikutteet. Ja Baltian Pariisiksikin tätä viehättävää kaupunkia kutsutaan! Baltian erikoisuus, meripihka, on saanut uuden ilmeen taitavasti työstettyjen korujen muodossa.
Riika on myös ihastuttava ja tunnelmallinen joulukaupunki, jonka historiallista vanhaa kaupunkia valaisevat lyhdyt ja kynttilät, aukioita koristaa kauniit joulukuuset ja joulutorit tuoksuvat pipareilta, muskotilta, hehkuviiniltä… Koko vanha kaupunki kauniine rakennuksineen on pukeutunut jouluasuun.
Matkalla vieraillaan myös upeassa Rundalen barokkilinnassa, jonka suunnitteli Pietarin kauneimpien palatsien arkkitehti Bartolomeo Rastrelli ja tutustutaan klassisimia edustavaan Mezotnen palatsiin.
Ja Riian Tuomiokirkon maailmankuulujen urkujen sointi kutsuu tunnelmalliseen konserttiin, hiljentymään, tunnelmoimaan, eläytymään perinteisiin joulun säveliin.

Matkaohjelma

Perjantai 22.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 11.30 - 14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Suoraan Tallinnan satamasta lähdetään kohti Riikaa, jonne matkaa noin 300 km. Matkan varrella omakustanteinen kahvitauko. Riiassa majoittuminen valittuun hotelliin ja illallinen

Lauantai 23.12.
Aamiainen. Kiertoajelu Riiassa, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kiertoajelun päätteeksi lounas.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen. Vanhaan kaupunkiin tutustutaan kävellen ja lyhyt urkukonsertti Tuomiokirkossa. Jouluaaton illallinen.

Maanantai 25.12.
Aamiainen ja retki maaseudulle, Riian ulkopuolelle, Rundalen ja Mezotnen palatseihin. Rundalen upean barokkilinnan on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti, Bartolomeo Rastrelli, jonka käsialaa ovat myös Pietarin kauneimmat palatsit. Loistelias linna on suunniteltu 1700-luvulla, ja sitä on pidetty aikoinaan Kuurinmaan pienois-Versailles'na. Toinen tutustumiskohde Mezotnen palatsi edustaa klassismia ja se sijaitsee Lielupe- joen rannalla. Paikalla on vuosisatoja sitten sijainnut muinaiszemgalilaisten linnoitus ja kartano juontaa juurensa 1600-luvulle. 1795 Venäjän keisarinne Katariina II luovutti kartanon lapsenlapsensa hoitajalle, Charlotte von Lievenille ja muutama vuosi myöhemmin linnasta tuli von Lievenien omaisuutta. Nykyinen palatsi rakennettiin 1797 -1802 italialaisen arkkitehdin Giacomo Quarenghin suunnitelman mukaan. von Lievenit menettivät palatsinsa 1920-luvulla. Siinä toimi maatalouskoulu. Toisen maailmansodan aikana se vaurioitui, mutta on nyt entisöity.
Retken aikana lounas.

Tiistai 26.12.
Aamiainen. Hieman vapaata aikaa ja bussilla kohti Tallinnaa. Matkan aikana nautitaan kevyt keittolounas. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18.00 ja Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 20.30

Matka-ajankohta ja hinta
22 – 26.12.2017 (pe-ti) 375 €/hlö Rixwell Old Riga Palace
22 - 26.12.2017 (pe-ti) 415 €/hlö Semarah Hotel Metropole

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 125 € (Rixwell Old Riga Palace) ja 150 € (Semarah Hotel Metropole). Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
•matkaohjelman mukaiset kuljetukset virolaisella tilausajobussilla
•majoitus kahden hengen standard-luokan huoneessa (Rixwell Old Riga Palace) ja classic-luokan huoneessa (Semerah Hotel Metropolessa)
•puolihoito: hotelliaamiaiset, 2 illallista, 2 lounasta, 1 keittolounas
•matkaohjelman mukainen retkiohjelma: kiertoajelu Riiassa, Tuomiokirkossa lyhyt urkukonsertti, kävelykierros vanhassa kaupungissa, Tuomiokirkossa lyhyt urkukonsertti, retki Rundalen ja Mezotnen palatseihin
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna- Riika- Tallinna kuljetuksilla ja retkillä Riiassa

Joulumatka Cantervillan kartanoon Etelä-Viroon 23.-26.12.2017

Pikajärven kartano tunnetaan myös nimellä Cantervillan kartano perustettiin 1749. Aluksi kartano kuului von Schreiterfeldtin suvulle ja 1873 se siirtyi von Müllereille, joille kartano kuului vuoteen 1919 saakka. Kartanon nykyinen jugend-tyylinen päärakennus on vuodelta 1908. Kartano toimii nykyisin hotellina ja erilaisten juhlien pitopaikkana. Kartanon nykyiset omistajat asuvat perheineen kartanon sivurakennuksessa ja ovat kunnostaneet kartanoa 20 vuoden ajan. Joulumatkalla nautitaan kartanon tunnelmasta, saunoista, vieraillaan Hellenurmen vesimyllyllä, jossa valmistetaan leipää Hellenurmen vesimyllyn emännän ohjeen mukaan ja tutustutaan Otepään pikkukaupunkiin ja yliopistokaupunki Tarttoon.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS klo 11.30-14.00. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Suoraan satamasta jatketaan bussilla kohti Tarttoa, jonne matkaa noin 180 km. Tartossa myöhäinen lounas, jonka jälkeen jatketaan Cantervillan kartanoon, jonne Tartosta noin 50 km:n ajomatka. Majoittuminen illalla Cantervillan kartanon päärakennukseen.

Sunnuntai 24.12.
Aamiaisen jälkeen tutustumiskierros kartanossa ja aikaa nauttia 2 saunasta (suomalainen sauna, infrapunasauna) ja pienestä uima-altaasta. Iltapäivällä tutustumiskierros läheisessä Otepään pikkukaupungissa, jossa joulukirkko. Illalla jouluaaton illallinen Cantervillan ravintolassa.

Maanantai 25.12.
Aamiaisen jälkeen aikaa nauttia saunoista ja pienestä uima-altaasta. Iltapäivällä lähdetään tutustumaan läheiseen Hellenurmen toimivaan vesimyllyyn, jonka rakennutti 135 vuotta sitten Middendorfin kartanoherra. Täällä paistetaan emännän taikinasta tekemää leipää, jonka voi halutessaan ottaa mukaan ja nautitaan varhainen illallinen ennen kuljetusta takaisin Cantervillan kartanoon.

Tiistai 26.12.
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Tarttoa, jossa lyhyt kaupunkikierros oppaan johdolla. Jatketaan Tallinnaan ja matkan varrella syödään keittolounas. Tallinnan satamassa hieman ostosaikaa. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18.00 ja Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 20.30.

Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 360 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 115 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset Virossa
•majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Cantervillan kartanossa
•puolihoito, aamiaiset, 1 lounas, 2 illallista ja 1 keittolounas
•24.12. ja 25.12. kartanon kylpylän 2 saunaa ja pieni uima-allas käytössä 3 tunnin ajan
•matkaohjelmassa mainitut tutustumiskäynnit paikallisen, suomea puhuvan oppaan johdolla

Joulumatka Pärnuun Tervis-kylpylään 23.-26.12.2017

Pärnulla on pitkä perinteet kylpyläkaupunkina ja kaupunki on mukava paikka viettää myös joulua! Tervis-kylpylä on ollut suomalaisten kylpylävieraiden suosiossa jo vuosikymmenten ajan. Tervis on Viron suurin, 3 tähden kylpylähotelli. Vasta peruskorjattujen huoneiden ja vesi- ja mutahoitolan lisäksi kylpylävieraita odottaa ravintola ja baarit, spa- ja saunakeskus, jossa mm. 25 m uima-allas, poreallas, japanilainen kylpy, infrapunasauna, löylysauna, suolasauna, aromaattinen ja turkkilainen sauna, kuntokeskuksessa kuntosali ja liikuntasali, konferenssikeskus, kulttuurikeskus, kirjasto, kauneushoitola ja kaupat. Terviksen ympäristöä säästävä toiminta on saanut kansainvälisen majoituslaitosten ympäristömerkin Vihreä Avain.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Viking XPRS-aluksella Helsingistä klo 11.30 Tallinnaan, jonne saavutaan klo 14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Tallinnan satamasta lähdetään Pärnuun, jonne matkaa noin 130 km. Majoittuminen ja buffetillallinen.

Sunnuntai 24.12.
Buffetaamiainen. Aamupäivällä aikaa nauttia spa-ja saunakeskuksesta altaineen sekä kuntokeskuksesta ja ulkoilusta. Jouluaattoon hiljennytään joulukirkossa, joka on kävelymatkan päässä hotellista. Aattoiltaa vietetään yhteisen joulubuffetillallisen ääressä hotellin ravintolassa. (Ennakkotietojen mukaan lisämaksullisia kylpylä- ja spa-hoitoja saa iltapäivään asti). Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Maanantai 25.12.
Buffetaamiainen. Aikaa nauttia spa- ja saunakeskuksesta altaineen sekä kuntokeskuksesta ja ulkoilusta. Lisämaksusta kylpylä- ja spa-hoitoja. Buffetillallinen hotellissa. Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Tiistai 26.12.
Buffetaamiainen Lyhyt kaupunkikierros, jonka jälkeen suunnataan bussilla Tallinnaan. Tallinnassa hieman ostosaikaa tai mahdollista piipahtaa Raatihuoneentorin joulumarkkinoilla. Laivamatka Tallinnasta klo 18.00 kohti Helsinkiä, jonne saavutaan klo 20.30 Katajanokan terminaaliin.

Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 290 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 95 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS-aluksella kansipaikalla
•majoitus kahden hengen superior-luokan huoneessa Tervis -kylpylähotellissa
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset virolaisella tilausajobussilla
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna-Pärnu-Tallinna bussikuljetuksilla
•puolihoito; 3 buffetaamiaista ja 3 buffetillallista matkaohjelman mukaan
•spa- ja saunakeskuksen sekä kuntokeskuksen käyttö niiden aukioloaikoina (spa- ja saunakeskus 06.30-17.00 ja kuntokeskus klo 06.30-15.00)
•kylpylän järjestämä jouluohjelma
•kylpytakit

Joulumatka Pärnuun, Tervise paradiis -kylpylään 23.-26.12.2017

Pärnulla on pitkä perinteet kylpyläkaupunkina ja kaupunki on mukava paikka viettää myös joulua! Tervise Paradiis tunnetaan paitsi laadukkaista hoidoista myös monipuolisesta saunaosastosta ja suuresta vesipuistosta. Viihtyisässä saunakeskuksessa voit nauttia rauhassa omaan tahtiisi aromisaunasta, höyrysaunasta, suolasaunasta, sanariumista (matalalämpösaunasta) kuumasta löylysaunasta ja avannosta ja vesialtaasta -vesikeskuksen hälinä jää ovien taakse. Vesipuistossa on 4 putkiliukumäkeä, seikkailuallas, porealtaat ja löyly- ja höyrysaunat. Joulumatka pieneen ja idylliseen Pärnuun antaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Viking XPRS-aluksella Helsingistä klo 11.30 Tallinnaan, jonne saavutaan klo 14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Tallinnan satamasta lähdetään Pärnuun, jonne matkaa noin 130 km. Majoittuminen ja buffetillallinen.

Sunnuntai 24.12.
Buffetaamiainen. Aamupäivällä aikaa nauttia vesipuistosta altaineen, saunoista ja ulkoilusta. Jouluaattoon hiljennytään joulukirkossa, joka on kävelymatkan päässä hotellista. Aattoiltaa vietetään yhteisen joulubuffetillallisen ääressä hotellin ravintolassa. (Ennakkotietojen mukaan lisämaksullisia kylpylä- ja spa-hoitoja saa iltapäivään asti). Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Maanantai 25.12.
Buffetaamiainen. Aikaa nauttia vesipuiston ja saunan palveluista, kuntoilusta ja ulkoilusta. Lisämaksusta kylpylä- ja spa-hoitoja. Buffetillallinen hotellissa. Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Tiistai 26.12.
Buffetaamiainen. Lyhyt kaupunkikierros, jonka jälkeen suunnataan bussilla Tallinnaan. Tallinnassa hieman ostosaikaa tai mahdollista piipahtaa Raatihuoneentorin joulumarkkinoilla. Laivamatka Tallinnasta klo 18.00 kohti Helsinkiä, jonne saavutaan klo 20.30 Katajanokan terminaaliin.

Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 350 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 150 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Kahden hengen huoneeseen mahtuu yksi lisävuode 2-15-vuotiaalle lapselle. Hinta 175 € kahden aikuisen kanssa.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS-aluksella kansipaikalla
•majoitus kahden hengen standard-luokan huoneessa Tervise Paradiis -kylpylähotellissa
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset virolaisella tilausajobussilla
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna-Pärnu-Tallinna bussikuljetuksilla
•puolihoito; 3 buffetaamiaista ja 3 buffetillallista matkaohjelman mukaan
•vesipuiston ja saunakeskuksen käyttö niiden aukioloaikoina klo 11.00-22.00
•kylpylän järjestämä jouluohjelma

Joulumatka Tarttoon 23.-26.12.2017

Tuhatvuotisen historian omaava, Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on viehättävä, historiallinen hansakaupunki, jonka kulttuurinähtävyydet ovat vertaansa vailla. Kaupunkia pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, ja kaupungissa toimiikin mm. Viron vanhin ja suurin yliopisto, vanhin vironkielinen teatteri Vanemuine, Viron opetusministeriö, korkein oikeus ja Viron kansallismuseo. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Toomemägi, Johanneksen kirkko, Raatihuoneentori ja vanhat puutaloalueet. Raatihuoneentori on kaupungin keskipiste, jossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Joulutori on avoinna myös 24.12., joten joulutunnelmaan pääsee virittäytymään hyvin.
Matkalla vieraillaan myös Alatskiven linnassa. Tämä von Nolckenien suvun rakennuttama linna on pienoismalli Skotlannissa sijaitsevasta Balmoralin linnasta. Peipsi-järven rannalla sijaitsevassa Varnjan vanhauskoisten kylässä vieraillaan kauniissa kivikirkossa, jonka ikoneista suurin osa on 1900-luvun alusta.
Pihkova-järvi laskee Peipsi-järven ja Narva-joen kautta Suomenlahteen. Järvien rantoja asuttava kansa on ns. vanhauskoiset, jotka ovat venäjää puhuvia ortodokseja. Vanhauskoiset ovat asuneet sovussa virolaisten kanssa alueella jo vuosisatoja, sillä he saapuivat alueelle jo 1600-luvulla. Vanhauskoisia asuu Virossa n. 15 000. Matkalla vieraillaan Varnjan ja Kolkjan vanhauskoisissa kylissä.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 11.30-14.00.Suoraan Tallinnan satamasta lähdetään kohti Tarttoa, jonne matkaa noin 180 km. Matkan varrella omakustanteinen kahvitauko. Tartossa majoittuminen Draakon-hotelliin ja illallinen.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen. Kiertoajelu Tartossa, jonka aikana nähdään tämän viehättävän hansakaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä, osa kierroksesta tehdään kävellen. Tarton Raatitorilla joulumarkkinat avoinna. Mahdollisuus käydä Joulukirkossa, joka kävelyetäisyydellä hotellista. Jouluaaton illallinen.

Maanantai 25.12.
Aamiaisen jälkeen lähdetään puoli päivää kestävälle retkelle Alatskiven linnaan. Linna sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Tartosta. 1843 Sophie von Stackelberg- Alatskiven kreivin tytär- avioitui Ernst Friedich von Nolckenin kanssa ja heidän vanhin poikansa Arved Georg von Nolcken rakennuttu linnan vuosin 1876-1885. Linnassa tutustutaan sen mielenkiintoisiin vaiheisiin Tämän jälkeen vieraillaan vielä Varnjan ja Kolkjan vanhauskoisten kylissä Peipsi-järven rannalla. Lounas retken aikana. Loppupäivä vapaata.

Tiistai 26.12.
Aamiainen, jonka jälkeen hieman vapaata aikaa. Bussimatka Tallinnaan, matkalla omakustanteinen kahvitauko. Tallinnassa aikaa vierailla vaikkapa Raatihuoneentorin Joulumarkkinoilla. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18.00 ja Helsinkiin saavutaan klo 20.30.


Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 325 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 110€. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
•matkaohjelman mukaiset kuljetukset
•majoitus kahden hengen huoneessa hotelli Draakonissa
•puolihoito: hotelliaamiaiset, 2 illallista, 1 lounas
•matkaohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna- Tartto- Tallinna kuljetuksilla ja matkaohjelman mukaisilla retkillä


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100

Palvelumaksu: 10 €/varaus

Varaukset ja lisätiedot: Kouvolan Matkatoimisto Oy, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi


© 2017 | Kouvolan Matkatoimisto Oy