Sardinia Italia - Kodin Pellervon lukijamatka, kiertomatka, opastettu matka, erikoismatka » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 1 798,00 € /hlö

Aivan toista maata 24.-29.9.2018

Kodin Pellervon lukijamatka Italiaan


Italialle kuuluva Sardinian saari lepää läntisessä Välimeressä. Naapurina on Ranskan Korsika. Voimakas luonto, historia, kulttuuri, tavat ja jopa kieli, murteisiin perustuva sardi, ovat saarelaisten ikiomia. Siksi Sardinia kiehtoo ja yllättää.


Teksti: Anna-Liisa Huhtala-Fiskars

Tämä matka on tällä hetkellä täynnä! Kysy lisäpaikkoja!

Alustava matkaohjelma

MAANANTAI 24.9.
Finnairin lento Helsinki–Rooma klo 7.50–10.15, Air Italyn jatkolento Sardiniaan, Rooma–Olbia klo 13.15–14.10. Oppaamme Silja Tuominen sekä tilausbussi ovat lentoasemalla vastassa. Ajamme lähellä Algheron kaupungin keskustaa sijaitsevaan merenrantahotelli Calabonaan****. Nautimme yhteisen lounaan ja illansuussa teemme kävelykierroksen Algheron historiallisessa keskustassa. Kaupungin juuret uppoavat aina 1500-luvulle eKr. saakka. Arkkienkeli Mikael on Algheron suojelija, ja hänen apuaan on vuosisatojen saatossa pyydetty moneen otteeseen, tulivatpa tunkeilijat mistä suunnasta tahansa. Espanjalaisten perua on kaupunkilaisten katalaanin kielen taito.

TIISTAI 25.9.
Aamiainen, lounas. Sardiniassa on runsaasti erityisesti pronssikaudelta peräisin olevia kivirakennelmia, joita kutsutaan nimellä nuraghe. Suurimmat tornit ovat halkaisijaltaan yli 10-metrisiä ja jopa 15 metriä korkeita. Ne ovat palvelleet sekä puolustustarkoituksessa että asuntoina. Rakennelmien lujuus perustuu kivien tarkkaan asetteluun, sillä laastia ei ole käytetty lainkaan. Nuragheja voi nähdä muuallakin Välimeren seudulla, ja samaa tekniikkaa käyttivät jo inkat Etelä-Amerikassa. Tutustumme Santu Antinunin jättimäisistä kivistä rakennettuihin nuragheihin ja 3 500 vuoden takaiseen nuraghe-kulttuuriin.
Vierailemme keskiaikaisessa San Pietro di sorresin kirkossa, jonka arkkitehtuuri edustaa harvinaisen hyvänä säilynyttä romaanista tyyliä. San Pietro on tarjonnut tilat myös benediktiiniveljeskunnan luostarille.
Jatkamme matkailumaatilalle, missä syömme runsaan sardinialaisen lounaan. Sen antamin voimin menemme saaren vanhimmalle ja tunnetuimmalle, 550 hehtaarin Sella e Mosca -viinitilalle, maistelemme tuotteita ja palaamme illaksi Algheroon.

KESKIVIIKKO 26.9.
Aamiainen, lounas. Ajelemme upeissa merimaisemissa kohti etelää ja päädymme keskiaikaiseen Bosan pikkukaupunkiin, joka pari vuotta sitten sai kunnian tulla valituksi lajissaan maan viehättävimmäksi. Kaupungin arvellaan syntyneen kauppatukikohdaksi jo foinikialaisten aikana. Alue on tuliperäistä, hedelmällisen Temojoen laakson ja pikku-Toscanaksi kutsutun kukkulamaiseman sävyttämää. Kreikkalaiset munkit toivat aikoinaan seudulle Malvasia-rypälelajiketta, joka edelleen menestyy oivallisen mikroilmaston ansiosta. Laakson keskisellä kukkulalla sijaitsee Malaspinan linna 1100-luvulta ja sen alapuolella levittäytyy maalauksellinen keskiaikainen kaupunki.
Poikkeamme viinikaupassa, jonka tuotteet on kruunattu Italian parhaimpiin kuuluviksi. Jos sää suosii, teemme pienen risteilyn kallioisella suistolla, mihin suolaiset tuulet ovat nakertaneet omaa taidettaan. Seutu tarjoaa rauhaa sekä matkailijoille että maakotkille. Lounaan nautimme upean hiekkarannan äärellä ja jatkamme sitten taivalta yli 1 000 metrin korkeuteen kohoaville, korkkitammilehtojen reunustamille vuorille. Algheroon palaamme illaksi.

TORSTAI 27.9.
Aamiainen, lounas, illallinen. Sardinialaisten elanto on paimentolaisuudessa, erityisesti lampaissa. Vuosituhansia kestänyt elämäntapa ja elinkeino ovat muokanneet niin maisemaa, ihmisiä kuin maanomistustakin. Eristäytyneimmässä sisämaassa lähes 2 000 metriin kohoavassa Gennar-gentun vuoristossa ajoittain kapinallinen väki onnistui puolustautumaan jopa roomalaislegioonilta. Lammastaloudesta saarelaisilla ei ole aikomustakaan luopua, päinvastoin. Erinomaiset pecorino-juustot valloittivat Amerikankin jo toista sataa vuotta sitten, ja oma elintarviketuotanto luottaa perinteiden voimaan. Meille tarjotaan lammaspaimenten lounas keskellä luontoa. Aterian ainekset juottopossusta lähtien koostuvat vain paikallisista aineksista.
Ei ainoastaan omiin oloihin vaan myös maailman politiikkaan kohdistuva protestihenki on synnyttänyt Orgosolossa ainutlaatuisen seinämaalaus- eli muraalitaiteen: keskustan julkisivujen suuret maalaukset kertovat ajasta ja ottavat kantaa ilmiöihin.
Iltapäivällä ajelemme saaren itärannikolle Olbian lahdelle ja majoitumme Golfo Arancin niemellä viehättävään perhehotelli Gabbiano Azzurroon****. Kokoonnumme yhteiselle illalliselle hotellin ravintolaan.

PERJANTAI 28.9.
Aamiainen, illallinen. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Palaun kunta, mistä jatkamme autolautalla Capreran saarelle ja siellä Maddalenan luonnonsuojelualueelle. Italian yhtenäisyystaistelija Giuseppe Garibaldi (1807–1882) eli seudulla vuosikymmeniä, karulla saarella on hänen maatilansa ja hautansa.
Paluumatkalla ajamme Smaragdirannikon, Costa Smeraldan, kautta. Prinssi Karim Aga Khan rakennutti 1960-luvulla lomaparatiisin, jonka nykyinen omistaja on Qatarin emiiri Al-Than. Miljardöörien huviloita kätkeytyy 5 000 hehtaarin alueelle, jota mutkitteleva turkoosinvihreä meri 55 kilometrin matkalla reunustaa. Huvilan neliöhinta saattaa hyvinkin olla 260 000 euroa!
Lähtiäisillallisella hotellin ravintolassa ihmettelemme koettujen päivien kimallusta.

LAUANTAI 29.9.
Aamiainen, lounas. Paluumatkamme alkaa Air Italyn lennolla Olbiasta Roomaan klo 14.45–15.40. Roomasta jatkamme Finnairilla Helsinkiin klo 19.45–00.05 (30.9.).


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100

MATKAN HINTA
Matka maksaa 1798 €/henkilö kahden hengen huoneessa,
lisämaksu yhden hengen huoneesta koko ajalta 260 €. 

Hintaan sisältyvät:
- menopaluulennot Helsinki-Rooma-Olbia turistiluokassa
- lentokenttäverot
- matkustajamaksut sekä polttoainelisämaksu
- matkatavarat lennoilla (1 x 20 kg ruumaan ja 1 x 8 kg matkustamoon / hlö)
- 5 yön majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa 4*:n hotelleissa
- ohjelmassa mainitut ateriat sekä retket opastuksineen, pääsymaksuineen ja maistiaisineen
- kuljetukset tilausajobussilla
- suomenkielisen oppaan Silja Tuomisen palvelut matkan ajan alkaen Roomasta ja päättyen Roomaan
- marginaalivero

Hintaan eivät sisälly merinäköala Gabbiano Azurro -hotellissa, liityntälennot Helsinkiin, ateriat lennolla, jolla tarjoillaan vain kahvia, teetä ja mehua, matkavakuutus, jota suositamme, juomarahat.

Toimistokulut: 10 €/varaus

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100, matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Lisävalaistusta antaa Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332.


© 2018 | Kouvolan Matkatoimisto Oy