alk. 290,00 € /hlö

Joulumatkoja

Vietä valmis joulu maailmalla! Matkavaihtoehtoja löytyy niin lähelle kuin kauas. Kysy lisää ja varaa oma joulumatkasi toimistoltamme, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi


Tutustu myös jouluristeilyihin
Viking Linella ja 
Tallink Siljalla !

Joulumatka Riikaan 22.-26.12.2017 

Latvian pääkaupunki Riika on 1200-luvulta peräisin oleva vanha hansakaupunki. Se on mukava sekoitus baltialaista ja keskieurooppalaista, hansa-ajan tunnelmaa, jota maustaa melkeinpä kaikkien eurooppalaisten kansojen vaikutteet. Ja Baltian Pariisiksikin tätä viehättävää kaupunkia kutsutaan! Baltian erikoisuus, meripihka, on saanut uuden ilmeen taitavasti työstettyjen korujen muodossa.
Riika on myös ihastuttava ja tunnelmallinen joulukaupunki, jonka historiallista vanhaa kaupunkia valaisevat lyhdyt ja kynttilät, aukioita koristaa kauniit joulukuuset ja joulutorit tuoksuvat pipareilta, muskotilta, hehkuviiniltä… Koko vanha kaupunki kauniine rakennuksineen on pukeutunut jouluasuun.
Matkalla vieraillaan myös upeassa Rundalen barokkilinnassa, jonka suunnitteli Pietarin kauneimpien palatsien arkkitehti Bartolomeo Rastrelli ja tutustutaan klassisimia edustavaan Mezotnen palatsiin.
Ja Riian Tuomiokirkon maailmankuulujen urkujen sointi kutsuu tunnelmalliseen konserttiin, hiljentymään, tunnelmoimaan, eläytymään perinteisiin joulun säveliin.

Matkaohjelma

Perjantai 22.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 11.30 - 14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Suoraan Tallinnan satamasta lähdetään kohti Riikaa, jonne matkaa noin 300 km. Matkan varrella omakustanteinen kahvitauko. Riiassa majoittuminen valittuun hotelliin ja illallinen

Lauantai 23.12.
Aamiainen. Kiertoajelu Riiassa, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kiertoajelun päätteeksi lounas.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen. Vanhaan kaupunkiin tutustutaan kävellen ja lyhyt urkukonsertti Tuomiokirkossa. Jouluaaton illallinen.

Maanantai 25.12.
Aamiainen ja retki maaseudulle, Riian ulkopuolelle, Rundalen ja Mezotnen palatseihin. Rundalen upean barokkilinnan on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti, Bartolomeo Rastrelli, jonka käsialaa ovat myös Pietarin kauneimmat palatsit. Loistelias linna on suunniteltu 1700-luvulla, ja sitä on pidetty aikoinaan Kuurinmaan pienois-Versailles'na. Toinen tutustumiskohde Mezotnen palatsi edustaa klassismia ja se sijaitsee Lielupe- joen rannalla. Paikalla on vuosisatoja sitten sijainnut muinaiszemgalilaisten linnoitus ja kartano juontaa juurensa 1600-luvulle. 1795 Venäjän keisarinne Katariina II luovutti kartanon lapsenlapsensa hoitajalle, Charlotte von Lievenille ja muutama vuosi myöhemmin linnasta tuli von Lievenien omaisuutta. Nykyinen palatsi rakennettiin 1797 -1802 italialaisen arkkitehdin Giacomo Quarenghin suunnitelman mukaan. von Lievenit menettivät palatsinsa 1920-luvulla. Siinä toimi maatalouskoulu. Toisen maailmansodan aikana se vaurioitui, mutta on nyt entisöity.
Retken aikana lounas.

Tiistai 26.12.
Aamiainen. Hieman vapaata aikaa ja bussilla kohti Tallinnaa. Matkan aikana nautitaan kevyt keittolounas. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18.00 ja Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 20.30

Matka-ajankohta ja hinta
22 – 26.12.2017 (pe-ti) 375 €/hlö Rixwell Old Riga Palace
22 - 26.12.2017 (pe-ti) 415 €/hlö Semarah Hotel Metropole

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 125 € (Rixwell Old Riga Palace) ja 150 € (Semarah Hotel Metropole). Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
•matkaohjelman mukaiset kuljetukset virolaisella tilausajobussilla
•majoitus kahden hengen standard-luokan huoneessa (Rixwell Old Riga Palace) ja classic-luokan huoneessa (Semerah Hotel Metropolessa)
•puolihoito: hotelliaamiaiset, 2 illallista, 2 lounasta, 1 keittolounas
•matkaohjelman mukainen retkiohjelma: kiertoajelu Riiassa, Tuomiokirkossa lyhyt urkukonsertti, kävelykierros vanhassa kaupungissa, Tuomiokirkossa lyhyt urkukonsertti, retki Rundalen ja Mezotnen palatseihin
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna- Riika- Tallinna kuljetuksilla ja retkillä Riiassa

Joulumatka Cantervillan kartanoon Etelä-Viroon 23.-26.12.2017

Pikajärven kartano tunnetaan myös nimellä Cantervillan kartano perustettiin 1749. Aluksi kartano kuului von Schreiterfeldtin suvulle ja 1873 se siirtyi von Müllereille, joille kartano kuului vuoteen 1919 saakka. Kartanon nykyinen jugend-tyylinen päärakennus on vuodelta 1908. Kartano toimii nykyisin hotellina ja erilaisten juhlien pitopaikkana. Kartanon nykyiset omistajat asuvat perheineen kartanon sivurakennuksessa ja ovat kunnostaneet kartanoa 20 vuoden ajan. Joulumatkalla nautitaan kartanon tunnelmasta, saunoista, vieraillaan Hellenurmen vesimyllyllä, jossa valmistetaan leipää Hellenurmen vesimyllyn emännän ohjeen mukaan ja tutustutaan Otepään pikkukaupunkiin ja yliopistokaupunki Tarttoon.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS klo 11.30-14.00. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Suoraan satamasta jatketaan bussilla kohti Tarttoa, jonne matkaa noin 180 km. Tartossa myöhäinen lounas, jonka jälkeen jatketaan Cantervillan kartanoon, jonne Tartosta noin 50 km:n ajomatka. Majoittuminen illalla Cantervillan kartanon päärakennukseen.

Sunnuntai 24.12.
Aamiaisen jälkeen tutustumiskierros kartanossa ja aikaa nauttia 2 saunasta (suomalainen sauna, infrapunasauna) ja pienestä uima-altaasta. Iltapäivällä tutustumiskierros läheisessä Otepään pikkukaupungissa, jossa joulukirkko. Illalla jouluaaton illallinen Cantervillan ravintolassa.

Maanantai 25.12.
Aamiaisen jälkeen aikaa nauttia saunoista ja pienestä uima-altaasta. Iltapäivällä lähdetään tutustumaan läheiseen Hellenurmen toimivaan vesimyllyyn, jonka rakennutti 135 vuotta sitten Middendorfin kartanoherra. Täällä paistetaan emännän taikinasta tekemää leipää, jonka voi halutessaan ottaa mukaan ja nautitaan varhainen illallinen ennen kuljetusta takaisin Cantervillan kartanoon.

Tiistai 26.12.
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Tarttoa, jossa lyhyt kaupunkikierros oppaan johdolla. Jatketaan Tallinnaan ja matkan varrella syödään keittolounas. Tallinnan satamassa hieman ostosaikaa. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18.00 ja Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 20.30.

Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 360 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 115 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset Virossa
•majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Cantervillan kartanossa
•puolihoito, aamiaiset, 1 lounas, 2 illallista ja 1 keittolounas
•24.12. ja 25.12. kartanon kylpylän 2 saunaa ja pieni uima-allas käytössä 3 tunnin ajan
•matkaohjelmassa mainitut tutustumiskäynnit paikallisen, suomea puhuvan oppaan johdolla

Joulumatka Pärnuun Tervis-kylpylään 23.-26.12.2017

Pärnulla on pitkä perinteet kylpyläkaupunkina ja kaupunki on mukava paikka viettää myös joulua! Tervis-kylpylä on ollut suomalaisten kylpylävieraiden suosiossa jo vuosikymmenten ajan. Tervis on Viron suurin, 3 tähden kylpylähotelli. Vasta peruskorjattujen huoneiden ja vesi- ja mutahoitolan lisäksi kylpylävieraita odottaa ravintola ja baarit, spa- ja saunakeskus, jossa mm. 25 m uima-allas, poreallas, japanilainen kylpy, infrapunasauna, löylysauna, suolasauna, aromaattinen ja turkkilainen sauna, kuntokeskuksessa kuntosali ja liikuntasali, konferenssikeskus, kulttuurikeskus, kirjasto, kauneushoitola ja kaupat. Terviksen ympäristöä säästävä toiminta on saanut kansainvälisen majoituslaitosten ympäristömerkin Vihreä Avain.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Viking XPRS-aluksella Helsingistä klo 11.30 Tallinnaan, jonne saavutaan klo 14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Tallinnan satamasta lähdetään Pärnuun, jonne matkaa noin 130 km. Majoittuminen ja buffetillallinen.

Sunnuntai 24.12.
Buffetaamiainen. Aamupäivällä aikaa nauttia spa-ja saunakeskuksesta altaineen sekä kuntokeskuksesta ja ulkoilusta. Jouluaattoon hiljennytään joulukirkossa, joka on kävelymatkan päässä hotellista. Aattoiltaa vietetään yhteisen joulubuffetillallisen ääressä hotellin ravintolassa. (Ennakkotietojen mukaan lisämaksullisia kylpylä- ja spa-hoitoja saa iltapäivään asti). Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Maanantai 25.12.
Buffetaamiainen. Aikaa nauttia spa- ja saunakeskuksesta altaineen sekä kuntokeskuksesta ja ulkoilusta. Lisämaksusta kylpylä- ja spa-hoitoja. Buffetillallinen hotellissa. Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Tiistai 26.12.
Buffetaamiainen Lyhyt kaupunkikierros, jonka jälkeen suunnataan bussilla Tallinnaan. Tallinnassa hieman ostosaikaa tai mahdollista piipahtaa Raatihuoneentorin joulumarkkinoilla. Laivamatka Tallinnasta klo 18.00 kohti Helsinkiä, jonne saavutaan klo 20.30 Katajanokan terminaaliin.

Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 290 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 95 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS-aluksella kansipaikalla
•majoitus kahden hengen superior-luokan huoneessa Tervis -kylpylähotellissa
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset virolaisella tilausajobussilla
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna-Pärnu-Tallinna bussikuljetuksilla
•puolihoito; 3 buffetaamiaista ja 3 buffetillallista matkaohjelman mukaan
•spa- ja saunakeskuksen sekä kuntokeskuksen käyttö niiden aukioloaikoina (spa- ja saunakeskus 06.30-17.00 ja kuntokeskus klo 06.30-15.00)
•kylpylän järjestämä jouluohjelma
•kylpytakit

Joulumatka Pärnuun, Tervise paradiis -kylpylään 23.-26.12.2017

Pärnulla on pitkä perinteet kylpyläkaupunkina ja kaupunki on mukava paikka viettää myös joulua! Tervise Paradiis tunnetaan paitsi laadukkaista hoidoista myös monipuolisesta saunaosastosta ja suuresta vesipuistosta. Viihtyisässä saunakeskuksessa voit nauttia rauhassa omaan tahtiisi aromisaunasta, höyrysaunasta, suolasaunasta, sanariumista (matalalämpösaunasta) kuumasta löylysaunasta ja avannosta ja vesialtaasta -vesikeskuksen hälinä jää ovien taakse. Vesipuistossa on 4 putkiliukumäkeä, seikkailuallas, porealtaat ja löyly- ja höyrysaunat. Joulumatka pieneen ja idylliseen Pärnuun antaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Viking XPRS-aluksella Helsingistä klo 11.30 Tallinnaan, jonne saavutaan klo 14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Tallinnan satamasta lähdetään Pärnuun, jonne matkaa noin 130 km. Majoittuminen ja buffetillallinen.

Sunnuntai 24.12.
Buffetaamiainen. Aamupäivällä aikaa nauttia vesipuistosta altaineen, saunoista ja ulkoilusta. Jouluaattoon hiljennytään joulukirkossa, joka on kävelymatkan päässä hotellista. Aattoiltaa vietetään yhteisen joulubuffetillallisen ääressä hotellin ravintolassa. (Ennakkotietojen mukaan lisämaksullisia kylpylä- ja spa-hoitoja saa iltapäivään asti). Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Maanantai 25.12.
Buffetaamiainen. Aikaa nauttia vesipuiston ja saunan palveluista, kuntoilusta ja ulkoilusta. Lisämaksusta kylpylä- ja spa-hoitoja. Buffetillallinen hotellissa. Kylpylän järjestämää ohjelmaa.

Tiistai 26.12.
Buffetaamiainen. Lyhyt kaupunkikierros, jonka jälkeen suunnataan bussilla Tallinnaan. Tallinnassa hieman ostosaikaa tai mahdollista piipahtaa Raatihuoneentorin joulumarkkinoilla. Laivamatka Tallinnasta klo 18.00 kohti Helsinkiä, jonne saavutaan klo 20.30 Katajanokan terminaaliin.

Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 350 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 150 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Kahden hengen huoneeseen mahtuu yksi lisävuode 2-15-vuotiaalle lapselle. Hinta 175 € kahden aikuisen kanssa.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS-aluksella kansipaikalla
•majoitus kahden hengen standard-luokan huoneessa Tervise Paradiis -kylpylähotellissa
•matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset virolaisella tilausajobussilla
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna-Pärnu-Tallinna bussikuljetuksilla
•puolihoito; 3 buffetaamiaista ja 3 buffetillallista matkaohjelman mukaan
•vesipuiston ja saunakeskuksen käyttö niiden aukioloaikoina klo 11.00-22.00
•kylpylän järjestämä jouluohjelma

Joulumatka Tarttoon 23.-26.12.2017

Tuhatvuotisen historian omaava, Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on viehättävä, historiallinen hansakaupunki, jonka kulttuurinähtävyydet ovat vertaansa vailla. Kaupunkia pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, ja kaupungissa toimiikin mm. Viron vanhin ja suurin yliopisto, vanhin vironkielinen teatteri Vanemuine, Viron opetusministeriö, korkein oikeus ja Viron kansallismuseo. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Toomemägi, Johanneksen kirkko, Raatihuoneentori ja vanhat puutaloalueet. Raatihuoneentori on kaupungin keskipiste, jossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Joulutori on avoinna myös 24.12., joten joulutunnelmaan pääsee virittäytymään hyvin.
Matkalla vieraillaan myös Alatskiven linnassa. Tämä von Nolckenien suvun rakennuttama linna on pienoismalli Skotlannissa sijaitsevasta Balmoralin linnasta. Peipsi-järven rannalla sijaitsevassa Varnjan vanhauskoisten kylässä vieraillaan kauniissa kivikirkossa, jonka ikoneista suurin osa on 1900-luvun alusta.
Pihkova-järvi laskee Peipsi-järven ja Narva-joen kautta Suomenlahteen. Järvien rantoja asuttava kansa on ns. vanhauskoiset, jotka ovat venäjää puhuvia ortodokseja. Vanhauskoiset ovat asuneet sovussa virolaisten kanssa alueella jo vuosisatoja, sillä he saapuivat alueelle jo 1600-luvulla. Vanhauskoisia asuu Virossa n. 15 000. Matkalla vieraillaan Varnjan ja Kolkjan vanhauskoisissa kylissä.

Matkaohjelma

Lauantai 23.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 11.30-14.00.Suoraan Tallinnan satamasta lähdetään kohti Tarttoa, jonne matkaa noin 180 km. Matkan varrella omakustanteinen kahvitauko. Tartossa majoittuminen Draakon-hotelliin ja illallinen.

Sunnuntai 24.12.
Aamiainen. Kiertoajelu Tartossa, jonka aikana nähdään tämän viehättävän hansakaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä, osa kierroksesta tehdään kävellen. Tarton Raatitorilla joulumarkkinat avoinna. Mahdollisuus käydä Joulukirkossa, joka kävelyetäisyydellä hotellista. Jouluaaton illallinen.

Maanantai 25.12.
Aamiaisen jälkeen lähdetään puoli päivää kestävälle retkelle Alatskiven linnaan. Linna sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Tartosta. 1843 Sophie von Stackelberg- Alatskiven kreivin tytär- avioitui Ernst Friedich von Nolckenin kanssa ja heidän vanhin poikansa Arved Georg von Nolcken rakennuttu linnan vuosin 1876-1885. Linnassa tutustutaan sen mielenkiintoisiin vaiheisiin Tämän jälkeen vieraillaan vielä Varnjan ja Kolkjan vanhauskoisten kylissä Peipsi-järven rannalla. Lounas retken aikana. Loppupäivä vapaata.

Tiistai 26.12.
Aamiainen, jonka jälkeen hieman vapaata aikaa. Bussimatka Tallinnaan, matkalla omakustanteinen kahvitauko. Tallinnassa aikaa vierailla vaikkapa Raatihuoneentorin Joulumarkkinoilla. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18.00 ja Helsinkiin saavutaan klo 20.30.


Matka-ajankohta ja hinta 23.-26.12.2017 (la-ti) 325 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 110€. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy
•laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
•matkaohjelman mukaiset kuljetukset
•majoitus kahden hengen huoneessa hotelli Draakonissa
•puolihoito: hotelliaamiaiset, 2 illallista, 1 lounas
•matkaohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
•suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna- Tartto- Tallinna kuljetuksilla ja matkaohjelman mukaisilla retkillä


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100

Palvelumaksu: 10 €/varaus

Varaukset ja lisätiedot: Kouvolan Matkatoimisto Oy, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi


© 2017 | Kouvolan Matkatoimisto Oy