Pääsiäismatka Kataloniaan 18.-22.4.2019 » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 1 375,00 € /hlö

Pääsiäismatka Kataloniaan 18.-22.4.2019

2 yötä Gironassa + 2 yötä BarcelonassaLennot:

D8 5621 18.04.2019 13:40 - 16:35 Helsinki - Barcelona
D8 5620 22.04.2019 08:00 - 13:00 Barcelona - Helsinki
Norwegian, suorat lennot

Alustava matkaohjelma (pienet muutokset mahdollisia):

Torstai 18.4.
Norwegianin lento D85621 saapuu Barcelonaan klo 16.35. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja tilausbussi. Suoraan kentältä ajetaan Gironan viehättävään kaupunkiin, joka sijaitsee 108 km päässä Barcelonasta pohjoiseen. Lähes 100 000 asukkaan Girona (esp Gerona) toivottaa meidät tervetulleiksi iloisesti joenpinnasta välkkyvillä pastellinsävyillä. Värit heijastuvat kaupungin läpi virtaavaan Onyar -jokeen sen reunalle 1800 -luvulla rakennetuista asuintaloista.
Majoittaudumme Gironassa keskustassa sijaitsevaan hotelliin, joka sijaitsee kävelykadunvarrella. Illalla yhteinen tervetuloillallinen.

Perjantai 19.4.
Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen tutustumaan Gironan idylliseen Forca Vella -nimellä tunnettuun vanhaan kaupunkiin ja sen mielenkiintosiin nähtävyyksiin.
Kierroksemme aikana tutustumme myös katalonialaiseen pääsiäisperinteeseen, La Mona, joka on toisena pääsiäispäivänä annettava koristeltu pääsiäiskakku tai suklaamuna. La Mona perinne on vahvasti katalonialaisessa kulttuurissa, vaikka perinne onkin muuttunut alkuperäisestään aikojen kuluessa. La Monaa myyvät paikalliset leipomot ja supermarketit.
Rauhallisen kävelymme aikana nautimme kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Kuljemme sen sokkeloisia, osittain mukulakivisiä kujia pitkin ja tutustumme ulkoapäin mm. kaupungin komeaan Santa Marian katedraaliin, joka edustaa romaanista ja goottista tyylisuuntausta. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1100 -luvulla, ja sen barokkityyliselle pääsisäänkäynnille johtaa 90 porrasta.
Kierroksemme jatkuu vanhassa kaupungissa ja kuljemme toisen merkittävän kirkon, Sant Feliun kirkko luokse. Kirkon alkuperäisestä romaanisesta rakennustyylistä on enää vain vähän jäljellä. Kirkon sijainti kaupunkia suojelleiden muurien ulkopuolella aiheutti sen, että se oli lukuisien valloittajien tuhon kohteena. Kierroksen aikana tutustumme kaupungin vanhojen suojamuurien ulkopuolelle rakennettuihin arabialaisiin kylpylöihin. Ne saivat vaikutteita vanhoista roomalaisaikaisista julkisista kylpylöistä.
Gironassa on myös yksi euroopan parhaiten säilyneistä juutalaiskortteleista, El Call, jonka alueella asui parhammillaan 800 juutalaista. Carrer de la Força -kadulla sijaitseva juutalaisen historian museo tarjoaa sukelluksen Gironan menneisyyteen (mahdollisuus vierailuun omatoimisesti museon aukioloaikojen puitteissa).
Kävelykierroksemme päätteeksi yhteinen lounas, jonka jälkeen vapaa-aikaa nauttia Gironasta ominpäin. Myöhemmin illalla (aikataulu selviää lähempänä pääsiäistä) kaikki halukkaat kokoonnumme hotellin aulassa ja lähdemme katsomaan kaupungissa järjestettävää pitkän perjantain kulkuetta, joka kuvaa Jeesuksen kuolemaa. Kulkue koostuu veljeskuntien jäsenistä ja heille on kunnia-asia päästä mukaan kyseiseen kulkueeseen. 
Kulkue lähtee liikkeelle Santa Marian katedraalilta ja sen kesto on noin 2 t.

Lauantai 20.4.
Aamiaisen jälkeen lähdemme tilausbussilla Gironasta kohti Katalonian pääkaupunkia Barcelonaa. Barcelonassa teemme bussikierroksen, jonka aikana saamme kattavan yleiskuvan kaupungista. Tutustumme ulkoapäin kaupungin symbooliin Sagrada Familian -kirkkoon, joka on edelleen keskeneräinen. Näemme kierroksemme aikana Antoni Gaudin upeita modernistisia rakennuksia; Casa Mila ja Casa Batlló ja näiden lisäksi muita mielenkiintoisia rakennuksia. Ajamme symmetrisesti rakennetun El Ensanche -kaupunginosan läpi kohti Montjüic-kukkulaa nähden matkallamme mm. Les Arenas -ostoskeskuksen, Placa España -aukion sekä Barcelonan messu- ja kongressialueen, La Fira. Montjüic- kukkulalla saamme käsityksen kukkulan historiasta, sen merkityksestä Barcelonalle ja sen monipuolisuudesta. Kukkulalla pysähdymme ihastelemaan Barcelonaa lintuperspektiivistä. Kaupunkikierroksen jälkeen yhteinen lounas. Lounaan jälkeen majoittautuminen hotelliin Barcelonan keskustassa. Iltapäivä vapaata-aikaa kulkea ominpäin Barcelonassa.

Sunnuntai 21.4.
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Katalonian Penedés -viininvalmistusalueeseen. Täällä sijaitsevat Katalonian tärkeimmät viinin ja kuohuviinin valmistajat.
Alueella onkin lukuisia mielenkiintoisia viinitiloja. Alueella tuotetaan niin valko-, rose- kuin punaviinejä. Ja täällä tuotetaan suurin osa (noin 95%) Espanjan kuohuviineistä. Retkellämme  tutustumme Jean Leon viinitilaan. Viinitilan perustajan tarina on kiehtova ja matka viininviljelijäksi täynnä yllätyksiä. Barcelonassa ja Pariisissa vietetyn ajan jälkeen varaton nuorukainen, Jean Leon (Ceferino Carrión),  matkusti 1940 -luvulla Amerikkaan etsimää onnea ja parempaa elämää. Hän päätyi New Yorkiin astianpesijäksi ja tarjoilijaksi, ja myöhemmässä vaiheessa Los Angelesiin taksikuljettajaksi. Elämä mullistui Jean Leonin  tutustuttua Frank Sinatraan. Monien yllätyksellisten vuosien jälkeen Jean Leon perusti La Scala nimisen ravintolan, josta tuli filmitähtien suosima ravintola. 1960 -luvulla Jean Leon hankki viinitarhan Katalonian  Penedesistä. Kyseisen viinitilan tarkoitus oli tuottaa huippulaatuisia viinejä oman ravintolan asiakkaille. Teemme kierroksen Jean Leon viinitilalla, tutustumme tilan tuotantoon ja maistelemme erilaisia viinejä. Tilakierroksen jälkeen nautimme yhteisestä, rennosta ja iloisesta ruoanvalmistus hetkestä.Opimme valmistamaan maailmalla tunnetuinta espanjalaista ruokaa, paellaa.Valmistuksen aika nautimme aperitiivejä ja paellan ollessa kypsää saamme nauttia sen moninaisista mauista.Viinitilavierailun ja paellan valmistuksen ja syönnin jälkeen palaamme Barcelonaan.
Iltapäivä vapaata aikaa nauttia Barcelonasta.

Maanantai 22.4
Saamme hotellilta picknic aamiaiset mukaamme. Varhain aamulla kuljetus hotellilta lentokentälle, josta Norwegianin lento D85620 lähtee klo 08.00.

Majoitus

Hotel Ciutat de Girona ****, Girona 18.–20.4.2019 (2 yötä)
Hotelli Ciutat de Girona sijaitsee Gironan kaupungin keskustassa, vanhan historiallisen keskustan ja kaupungin läpi virtaavan Onyar -joen tuntumassa. Kaupungin kaikki palvelut ovat pienen kävelymatkan päässä.
Hotellin huoneet ovat tilavat (24 m2) ja hyvin varustellut ja niissä on parkettilattiat. Huoneet ovat sisustukseltaan minimalistiset.
Hotellissa on spa sekä sisäuima-allas.
Hotelli sijaitsee kävelykadun varrella.
www.hotelciutatdegirona.com

Hotel Market ***, Barcelona 20.–22.4.2019 (2 yötä)
Barcelonan keskustassa, Sant Antoni -kaupungisosassa, sijaitseva hyvä tasoinen, viihtyisä ja tyylikäs hotelli. Hotellin välittömässä läheisyydessä on San Antoni -kauppahalli, joka on yksi Barcelonan historiallisista kauppahalleista ja on hiljaittain avautunut pitkään kestäneiden kunnostustöiden jälkeen. Hotellilta on 1,4 km kävelymatka Placa de Cataluñalle.
Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä. Niiden sisustuksessa on käytetty tummaa puuta muuten vaalean sisustuksen vastakohtana. Huoneiden varustustaso on hyvä. Niissä on ilmastointi /lämmitys, tallelokerot, puhelin, tauluTV, maksuton Wi-fi yhteys. Kylpyhuoneissa on joko suihku tai kylpyamme ja kaikissa on hiustenkuivain.
www.hotelmarketbarcelona.com


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Varaa matka

Matkan hinta: 1375€/hlö

Hintaan sisältyy:
- Norwegianin lennot turistiluokassa meno-paluu
- Lentoihin liittyvät verot ja matkustajamaksut sekä matkatavarat lennoilla
- 4 yön majoitukset (2 yötä Gironassa ja 2 yötä Barcelonassa) 2 hengen huoneessa
- suomenkielisen oppaan palvelut alkaen ja päättyen Barcelonan lentokentältä
- ohjelman mukaiset vierailut, kuljetukset tilausbussilla sekä ohjelma
- puolihoitoateriat (4 x aamiainen, 1 x illallinen ja 3 x lounas)

Matkan toteutuminen edellyttää että matkalle on ilmoittautunut vähintään 15 matkustajaa 14.1.2019 mennessä.
Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja liikuntakykyä.

Suosittelemme matkavakuutusta, joka kattaa vähintään sairastumisesta ja tapaturmasta aiheutuneet hoitokulut ja sisältää kattavan peruutusturvan.

Varaukset ja lisätietoja: 
Kouvolan Matkatoimisto Oy, p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Girona

© 2018 | Kouvolan Matkatoimisto Oy