Alvar Aalto -kierros Anjalassa - Ankkapurhasta Alvar Aaltoon - räätälöity ryhmämatka, Anjala, Kouvola » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 27,00 €

Alvar Aalto -kierros Anjalassa

Ankkapurhasta Alvar Aaltoon - 3 tunnin kierros Ankkapurhan kulttuuripuistossa


Koe Ankkapurhan kulttuuripuiston vaiherikas historia ja moderni arkkitehtuuri kompaktissa paketissa kauniin Kymijoen rannoilla.


Kohokohdat

* Opastettu kierros Ankkapurhan kulttuuripuistossa, Aallon suunnittelemalla Tehtaanmäen asuinalueella, käynti sisäkohteessa.
* Ankkapurhan koski.
* Buffet-lounas ravintola Ankkapurhan helmessä.

Ankkapurhasta Alvar Aaltoon

3 tuntia
Ryhmäkoko 15-24 henkilöä

Matka saatavissa ympäri vuoden, ei juhannuspäivänä eikä 24-26.12..
Matka voidaan myös räätälöidä ihan ryhmän toiveiden mukaan. Pyydä tarjous!

Ankkapurhasta Alvar Aaltoon

Tällä kierroksella voit eläytyä Alvar Aallon suunnitteleman Tehtaanmäen asuinalueen arkeen.
Kierros starttaa Anjalan kartanon pihapiiristä, Makasiinikahvilalta ja kulkee kartanomiljöön kautta, Ankkapurhan kosken yli Aallon Tehtaanmäelle.

Anjalan kartano rakennettiin Wrede-suvun maille. Suku sai maat, kun Henrik Wrede pelasti 1605 kuninkaan hengen Kirkholman taistelussa - uhraten samalla omansa. Kartanon historia juontaakin 1600- ja 1700 -luvuille. Sen nykyinen, tyyliltään uusklassinen päärakennus on peräisin 1700-1800 -lukujen vaihteesta.

Kartanolta siirrytään ajassa eteenpäin ja joen toiselle puolelle, Aallon Tehtaanmäelle.
Kartano liittyy maamme historiaan, kartanoiden ja ensimmäisten itsenäisyysajatusten aikaan. Tehtaanmäki taas syntyi puunjalostusteollisuuden voimakkaan kasvun aikana 1870-luvulla, laajeni ja muuntui ajan saatossa. 1930-luvulla paperiteollisuus vahvisti rooliaan ja työläisten arkeen ja asumiseen alettiin kiinnittää huomiota.

Aalto palkattiin 30-luvulla suunnittelemaan Anjalan paperitehdasta ja asuntoja tehtaan työntekijöille. Syntyi uudenlainen työläismaailma: vihreä, yhteisöllinen, joen katveeseen rakennettu kokonaisuus, jossa asuttiin, käytiin koulua, harrastettiin ja tehtiin töitä. Arki Aallon taloissa jatkuu yhä, koko alue on edelleen alkuperäisessä käytössä. Näillä elämän näyttämöillä asutaan, pelataan tennistä ja käydään töissä.

Kierroksella tutustutaan Aallon suunnittelemiin rakennuksiin ja vieraillaan sisäkohteessa.

Kierroksen päättää lounas kartanomiljöössä, Ankkapurhan Helmessä.


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Pyydä tarjous

Hinnat alk. 27 € / hlö, 15-24 henkilön ryhmässä.
Ohjelma räätälöitävissä myös suuremmille ryhmille - pyydä tarjous.

Matkan hinta sisältää:
Opastettu kierros ja lounas.

HUOM!
Kierrokseen ei sisälly kuljetuksia. Kuljetukset saatavilla lisämaksusta.
Kierros alkaa Ankkapurhan kulttuuripuistosta, Anjalan kartanon pihapiiristä.

Ankkapurhan kulttuuripuisto sijaitsee Kouvolassa, Anjalan ja Inkeroisten kylissä keskellä Kymenlaaksoa. Kulttuuripuiston halki virtaa Kymijoki, jonka ylittävä patosilta yhdistää kylät kulttuuripuistoksi. Patosillan pääsee ylittämään kävellen tai pyörällä. Auton voi pysäköidä lähelle patosiltaa niin Inkeroisissa kuin Anjalassakin. Inkeroisissa sijaitsee Alvar Aallon suunnittelema Tehtaanmäen asuinalue ja koulu. Anjalassa on historiallinen Anjalan kartano pihapiireineen, Nuorisokeskus Anjalan majoitustilat sekä ravintola Ankkapurhan Helmi ja kesäkaudella palveleva Makasiinikahvila. Ankkapurhan Kulttuuripuiston nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan.
Etäisyys Helsingistä on 133 km, Kotkasta 33 km ja Kouvolan matkakeskukselta 23 km. Lähin junapysäkki on Inkeroinen, josta on kävellen 3,3 kilometrin matka Anjalaan ja 2,2 km kulttuuripuiston itäiselle sisäänkäynnille. Taksilla matka taittuu 10 minuutissa.

Ohjelman tuottaa: Ankkapurhan Kulttuurisäätiö/Ankkapurha Culture Foundation

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Kouvolan Matkatoimisto Oy

Matkalle osallistuminen vaatii normaalia liikuntakykyä, kierroksella on portaita ja kierroksella kävellään noin 2,5km.

 

 Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kouvolan Matkatoimisto on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
Lisäksi Kouvolan Matkatoimisto on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Matkustajien tärkeimmät oikeudet

Yleiset matkapakettiehdot löydät kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1.7.2018 alkaen.


© 2021 | Kouvolan Matkatoimisto Oy