Alvar Aalto -kierros Kymijoen maisemissa - Tee oma Aaltomaisemasi - räätälöity ryhmämatka, Anjala, Inkeroinen, Kouvola » Kouvolan Matkatoimisto

alk. 262,00 €

Alvar Aalto -kierros Kymijoen maisemissa

Tee oma Aaltomaisemasi - 2 päivää ja 1 yö


Wood, water & workshop -kierros vie Ankkapurhan Kulttuuripuistoon, Kymijoen kuohuihin, Tehtaanmäelle Aallon asuinalueelle ja huipentuu Taidekeskus Antarekseen Sippolan maalaismiljöössä. Tällä kierroksella voit kokea historian kerrokset ja nykyarjen sekä inspiroitua luomaan uutta kokemastasi.


Kohokohdat
● Opastettu kierros Tehtaanmäen asuinalueella, käynti sisäkohteessa.
● Ankkapurhan koski
● Veneretki Kymijoella ja nuotiokahvit
● Kartanon pihapiiri
● Saunailta
● Workshop Taidekeskus Antareksessa
● Taidenäyttely Antareksessa

Wood, water & workshop - experience the industrial Tehtaanmäki village and create your own mindscape

2 päivää, 1 yö
Ryhmäkoko 10-24 henkilöä.

Matka on saatavilla touko-syyskuussa, pois lukien juhannusaatto ja -päivä.
Matka voidaan myös räätälöidä ihan ryhmän toiveiden mukaan. Pyydä tarjous!

Matkaohjelma (ohjelmaa voidaan muokata ryhmän toiveiden mukaan)

Kierros alkaa Ankkapurhan kulttuuripuistosta Anjalan kylästä Kymijoen rannalta, josta historian aikajanaa seuraten siirrytään Tehtaanmäelle, Aallon suunnittelemalle asuinalueelle. 1870-luvulla syntynyt teollisuusyhdyskunta Tehtaanmäellä sai modernia täydennystä, kun Aalto palkattiin 30-luvulla suunnittelemaan Anjalan paperitehdasta ja asuntoja tehtaan työntekijöille. Syntyi uudenlainen työläismaailma: vihreä, yhteisöllinen, joen katveeseen rakennettu kokonaisuus, jossa asuttiin, käytiin koulua, harrastettiin ja tehtiin töitä.

Alueen kerroksellisuus näkyy yhä. Kivikautinen asuinalue rakennetun kylän keskellä nivoo nykyisyyden menneeseen. Vanhimmat tehdasrakennukset ovat 1800-luvulta, Aallon suunnittelemat talot vuosilta 1937-1956. Aalto suunnitteli Tehtaanmäelle tehdasrakennuksia, Rantalinjan paritalot vuoromestareille, Tervalinjan rivitalot työläisille, Mäntyrinteen tilavat Insinööritalot ja kolme kerrostaloa tehtaan virkailijoille.
Arki Aallon taloissa jatkuu yhä, alue on edelleen alkuperäisessä käytössä. Näillä elämän näyttämöillä asutaan, pelataan tennistä ja käydään töissä. Kierroksella pääset astumaan alueeseen, Aallon rakennuksiin, ja tutustumaan myös sisäkohteeseen.

Kierros jatkuu kahden tunnin veneretkellä villinkarulle Kymijoelle. Kymijoki erottaa Inkeroisten taajaman Anjalasta ja on ollut monen historiallisen tapahtuman näyttämö. Matkalla kuulet Kymijoen hurjistakin vaiheista ja koet rannan asuinalueet uudesta näkökulmasta. Retkellä nautitaan nuotiokahvit joen rannalla.

Nautitaan illallinen Ankkapurhan Helmessä, herkullisen, suomalaisen ruoan parissa.

Aktiivisen päivän kruunaa rentouttava sauna ja illanistujaiset saunatuvalla. Illallisen voi halutessaan tilata saunatuvalle.

Yövytään vanhan kartanon mailla luonnon rauhassa Nuorisokeskus Anjalassa. Nuorisokeskus Anjalassa majoitutaan kodikkaissa huoneistoissa. Huoneistoissa on 3-4 makuuhuonetta sekä yhteiset oleskelu- sekä wc- ja suihkutilat.

Palvelun tuottaa Ankkapurhan kulttuurisäätiö, joka on voittoa tavoittelematon yhteiskunnallinen yritys. Ostamalla palveluita kulttuurisäätiöltä tuet suomalaista nuorisotyötä ja kulttuuriperintöä!

Toisena päivänä on sinun vuorosi!
Wood, water & workshop huipentuu taidetyöpajaan Taidekeskus Antareksessa Sippolassa. Sippola on vanha ja idyllinen maaseutukylä noin 20 kilometriä Ankkapurhan Kulttuuripuistosta. Vanhassa meijerissä sijaitseva Antares taidegallerioineen on kyläyhteisön arkea 2000-luvulla.

Antareksen taidetyöpajassa voit yhdistää historian havinan, Aallon muotokielen ja Kymijoen tumman sinen omaksi uniikiksi kokemukseksi ja luoda oman mielenmaisemasi. Työpajan sisältönä joko maisemamaalaus, elävän mallin piirustus, kanteleen soitto tai vapaavalintainen luova työpaja maalaten tai piirtäen.

Kesäkaudella Antareksessa voi tutustua korkeatasoiseen, modernin kuva- ja veistostaiteen näyttelyyn.


Ota yhteyttä

Soita meille: +35857443100 Pyydä tarjous

Hinnat alk. 262 € / hlö, 10-24 hengen ryhmässä.
Ohjelma räätälöitävissä myös suuremmille ryhmille - pyydä tarjous!

Matkaan hinta sisältää:
● Opas kävelykierroksella Ankkapurhassa.
● Veneretki Kymijoella oppaan kanssa.
● Nuotiokahvit Kymijoen rannalla.
● Lounas, päivällinen ja aamiainen ravintola Ankkapurhan Helmessä.
● Majoitus kodikkaissa huoneistoissa. Huoneistoissa on 3-4 makuuhuonetta sekä yhteiset oleskelu- sekä wc- ja suihkutilat.
● Sauna
● Workshop (opettaja ja materiaalit), Taidekeskus Antareksessa
● Antareksen taidenäyttely
● Lounas Taidekeskus Antareksessa

Lisämaksusta majoitus yhden hengen huoneessa.

HUOM!
Kierrokseen ei sisälly kuljetuksia. Kuljetukset saatavilla lisämaksusta.

Ankkapurhan kulttuuripuisto sijaitsee Kouvolassa, Anjalan ja Inkeroisten kylissä keskellä Kymenlaaksoa. Kulttuuripuiston halki virtaa Kymijoki, jonka ylittävä patosilta yhdistää kylät kulttuuripuistoksi. Patosillan pääsee ylittämään kävellen tai pyörällä. Auton voi pysäköidä lähelle patosiltaa niin Inkeroisissa kuin Anjalassakin. Inkeroisissa sijaitsee Alvar Aallon suunnittelema Tehtaanmäen asuinalue ja koulu. Anjalassa on historiallinen Anjalan kartano pihapiireineen, Nuorisokeskus Anjalan majoitustilat sekä ravintola Ankkapurhan Helmi ja kesäkaudella palveleva Makasiinikahvila. Ankkapurhan Kulttuuripuiston nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan.
Etäisyys Helsingistä on 133 km, Kotkasta 33 km ja Kouvolan matkakeskukselta 23 km. Lähin junapysäkki on Inkeroinen, josta on kävellen 3,3 kilometrin matka Anjalaan ja 2,2 km kulttuuripuiston itäiselle sisäänkäynnille. Taksilla matka taittuu 10 minuutissa.

Ohjelman tuottaa:
Ankkapurhan Kulttuurisäätiö/Ankkapurha Culture Foundation

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
Kouvolan Matkatoimisto Oy

Matkalle osallistuminen vaatii normaalia liikuntakykyä, kierroksella on portaita.

 Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kouvolan Matkatoimisto on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
Lisäksi Kouvolan Matkatoimisto on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Matkustajien tärkeimmät oikeudet

Yleiset matkapakettiehdot löydät kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1.7.2018 alkaen.


© 2021 | Kouvolan Matkatoimisto Oy